Trčanje sa trenerom Ponjevićem je uvek bilo veliko zadovoljstvo. Ne samo što se osećao napredak tokom svakog treninga nego i iz razloga jer je uvek znao kako da nekad i pored ogromnog umora i manjka volje za bilo kakvim fizičkim naporom trčanje učini velikim zadovoljstvom gde sam se posle svakog treninga osećao zadovoljnim. Vodio je računa o svim detaljima, vodio evidenciju o svakom treningu i svaki sledeći detaljno planirao što je rezultiralo da od totalnog amatera izguram svoj prvi polumaraton za godinu i po dana za vreme 1,31h a verujem da to teško da bi bilo moguće da nije bilo njegovog kako trenerskog tako i prijateljskog bodrenja. Tokom treninga, naučio me je ne samo kako pravilno da trčim, dišem i vodim određeni tempo nego kako i tokom laganih dužina da se psihički odmorim i da uživam u istom. Za nekog ko nije bio mnogo fizički aktivan pre ulaska u svet trčanja pa do trenutka kada sam zadovoljno istrčao i svoj prvi maraton, mogu da kažem da mi je trčanje postalo ne samo trening i želja nego i način života a sve to upravo zaslugom trenera Ponjevića, koji me je u svet trčanja i uveo.

Srdjan Poletanovic

Software engineer

Pridruzivski se timu Running Zone i treneru Ponjevicu, vec na prvom treningu osecao sam zadovoljstvo i zelju za sledecim. Trcanje u timu i zajedno sa trenerom koji je pratio svaki nas korak i pokret je bilo zadovoljstvo. Iako nekada teski i naporni treninzi, svaka pomisao na sledeci me je cinila srecnim. Tokom svakog trening bili smo ,,pod lupom” trenera koji nam je ukazivao na greske, naucio nas kako da pravilno koristimo i primenimo tehnike kod trcanja. Pogotovo, sto je meni licno znacilo, bodren sam na svakom treningu da prebrodim i psihu koja je cesto uticala na to da me spreci da dam maksimum. Najveca prednost kod trcanja sa licnim trenerom kao sto je Ponjevic jeste sto se on posvetio svakom clanu tima i uvideo kod svakoga licne poteskoce i probleme i zajedno sa pojedincem radio na njim kako bi iz svakoga izvukao maksimum. Jos uvek se secam njegovih saveta i bodrenja pred prvu trku! Motivisao nas je da svaki trening zavolimo i da se svakom sledecem radujemo. Svaki trening je unapred bio pripremljen i svaki se razlikovao od prethodnog. Promena tempa, vezbi i staze je svakako uticala da svaki trening postane zanimljiv na svoj nacin. Vrlo brzo, nakon samo par meseci, uz veliku zelju i motivaciju bio sam spreman za svoj prvi polumaraton, koji cu sigurno pamtiti zauvek. Sve tehnike koje sam naucio na treningu sam primenio i istrcao polumaraton sa osmehom na kraju. Ubrzo nakon toga dosao je i polumaraton u BGu gde sam ostvario i svoj licni rekord (01:31) koji bez velikh priprema uz trenera sigurno ne bi dosao. Ponjevic je vrlo brzo postao i vise od trenera, pravi prijatelj i neko ko nas je bodrio u svakom nasem uspehu. Bio je autoritet i secam se da nije dozvoljavao ni preskakanje treninga kada je sneg ili kisa. Te momente cu sigurno pamtiti zauvek. Svaki savet, tehniku naucenu uz trenera primenjujem i danas, kada nazalost nemam mogucnost sa Ponjevicem i da vezbam. Sve preporuke za Jovana Ponjevica koji je ucinio da trcanje postane deo mog zivota koji se niakda nece promeniti!

Bojan Poletanovic

Doctor of construction engineering

Trener plivanja, sposoban da se prilagodi plivacima svih stadijuma od samog pocetnika pa sve do plivaca naprednog nivoa. Svaku vezbu moze strucno objasniti, potkrepiti pravilnost izvodjenja I da na taj nacin poboljsa trening svakog plivaca. Posebno bih naglasio njegov pedagoski pristup, smirenost pri radu I zelju da svaku vezbu objasni po mali million puta ako je to neophodno ili je vezba nejasna; pri cemu ne gubi strpljenje a kamoli strucnost, I uvek je prijateljski nastrojen. Komunikativan I voli da se sali I prica sto pre sto nakon treninga nekad cak I u toku ali sve u cilju opustanja atmosphere I stvaranje neke lepse I bolje radne okoline. Zeli da izvuce maksimum iz svakog treninga, dobro motivise cak I kada nemam puno zelje za treningom pa trening odradim maksimalno u tom trenutku. Ako sam imao nekih problema licne prirode ponudio se ako moze da pomogne, tu je da poprica posavetuje, a ako nekad I nisam hladne glave ili nikako ne mogu da se skoncentrisem na trening pre ce zavrsiti trening nego dopustiti da se nesto lose desi ili krene po zlu. Mnogo toga zna o samo treningu ali isto tako ima zelju da to svoje znanje uvecava. Na kraju bih rekao da mi je bila cast sto me Jovan trenirao I naravno svakom bih ga preporucio kao trenera

Lazar Milovanov

Doctor of Medicie

Jovan Ponjevic trener plivanja je vešt u ophođenju sa ljudima koji pohađaju treninge i ume da se prilagodi promenama.Ekstremno je posvećen i spreman da naučeno primeni i na nas koje uči.U komunikaciji je otvoren i jasan.Trudi se da nam objasni zašto se određena kretnja uvežbava,ne čekajući da ga neko pita za objašnjenje,nego se trudi da pojašnjenje bude sastavni deo svake vežbe.Trudi se da treninge učini raznolikim,kako bi se izbegla učmalost,da nam treninzi ne postanu dosadni i predvidivi.Kreativan je i sposoban da improvizuje,čini treninge zabavnim i inventivnim.Potrudio se da nas ponaosob upozna kao ličnosti.Trener je pozitivan i odaje sigurnost i samouverenost koju prenosi i na nas.

Petar Igic

Software Engineer

Velika mi je čast napisati preporuku za Jovana Ponjevića. Do nedavno Jovan mi je bio trener plivanja, tačnije obučavao me je plivanju (period februar-jun 2017. godine) u okviru Akademskog plivačkog kluba Indeks.
Na osnovu saradnje sa njim mogu reći da je Jovan sposobna i veoma komunikativna osoba, otvorena za timski rad i saradnju, koja je uspešno savladavala sveprobleme i izazove sa kojima smo se susretali na treninzima. Osim što je bio profesionalan i predan poslu, mnogima od nas Jovan je postao i dobar prijatelj. Kao potpuni početnik u plivanju moram istaći da je Jovan imao izuzetno strpljenja u radu sa mnom, radio je postupno i sistematčno, i bio je veoma taktičan.

Milica Bakic

Pedagogue

Do trenera Jovana sam dosao na preporuku drugara (Đorđa Nikolića). Na jednom od njegovih treninga sam ga upoznao, ispričao svoju situaciju i „pokazao šta znam“ jer sam bio totalni ne plivač. Nisam mogao da plivam 3 metra a da ne potonem. Jovan je tu video šta i kako treba, odmah smo počeli da sarađujemo. Postepeno sam dobijao vežbe kojih sam se pridržavao. Najbitnija mi je bila podrška koju sam dobijao od njega jer sam imao strah od dubine i vode. Kada je Jovan bio tu isplivao bih 1-2 dužine u olimpijskom da se postepeno oslobodim straha. Ne samo sto je profesionalac u sportu vec je i pravi pedagog. Uspeo je da me ubedi da je to moguce jer strah je nas najveci neprijatelj, i uspeo je u tome. Naporno sam radio, svaki trening sam doživljavao kao novi izazov. Oko nejasnoća prilikom izvođenja vežbe bi mi objasnio kako treba, pokazao i rekao to je zbog toga i toga. Ume da koriguje treninge u skladu sa mogućnostima. Uvek je tu da posavetuje, da da podrsku kako za plivanje tako i za neke druge stvari u životu. Podrška je najbitnija stvar prilikom ulaska u neku novu aktivnost, jer ako nje nema čovek brzo može da napusti to što radi, ne zna sta je mogao da uradi na tom putu. Sa Jovanom to nisam doziveo! Sve veću i veću volju imam za treniranjem, i znam da će tako i ostati! Zato ljudi, počnite da trenirate sa Jovanom, jer je on kompletan trener i pravi čovek, zna šta radi i kako treba da radi!!!
Lični napredak: posle svega 5 nedelja počeo sam da radim treninge u olimpijskom bazenu, do tada sam bio u malom u kom voda ne prelazi ramena. 😀
„Dobro, bolje, najbolje… nikada nemoj posustajati i odustajati sve dok tvoje dobro ne bude bolje, a tvoje bolje postane najbolje.“ Michael Phelps

LJubomir Vukšić

Software Engineer

Treniram sa Jovanom oko 4 meseca sa ciljem da moje plivanje podignem na viši nivo, to jest da uspem u komadu da preplivam malo vecu udaljenost, 1-1,5km. Do sada sam plivao samostalno u naletima po par meseci pa pauza, učestvovao na par triatlona i tih 750m završavao jedva a zadnjih četiri, pet godina nisam išao na bazen.
Na početku naše saradnje Jovan je izvršio uvid u moje plivačke sposobnosti/nesposobnosti i zaključili smo da je najbolje da krenemo od osnova. Napravio mi je plan za početni period i sve je jasno obrazložio i demonstrirao tamo gde treba, u bazenu. MIslim da dobro radi svoj posao, treninzi su zanimljivi( koliko je moguće reći za plivanje ), uvek je dostupan i voljan da reši neke probleme koji nastaju u treningu tako da ja za sada fino napredujem.
Petar Saric

Transportation Manager

Po dolasku u Novi Sad, otvorila mi se velika mogućnost izbora treniranja sportova. Moj slučaj nije nikada bio usmeren kao kod većini tinejdžera da idem u teretanu i da dovedem svoje telo do zacrtanog cilja. Oduvek sam voleo da treniram plivanje, raspitivao sam se i preko drugara sam čuo za svog do tada nepoznatog trenera Jovana Ponjevića, upoznavši njega i kroz prvih razmenjenih poruka preko fejsa dogovorili smo se da održimo prvi trening na bazenu što je on podrazumevao kao upoznavanje. Svrha upoznavanje je bila da klijent odnosno u ovom slučaju ja, odlučim da li je ovo za mene i kako mi se sviđa na prvi pogled odnos sa trenerom. Već negde na sredini treninga sam shvatio da će ovo biti jako lepo iskustvo jer je Jovan bio veliki šaljivdžija ali i pre svega ozbiljan trener. Počeli smo sa treninzima i ja kao totalni početnik sam se dosta gubio u svim pokretima, naravno on je tu uvek bio pored mene kako bi me korigovao u svemu lošem. Kroz priču smo došli do njegovog zanimanja pored trenera a to je triatlon, zainteresovalo me što je i on preporučio meni kao odličan i pre svega zabavan sport. Ponudio mi je da počnem da treniram i trčanje što se meni u početku i nije toliko dopalo, da bi posle nekoliko treninga svidelo čak i više nego plivanje. Nakon toga, dolazi do ozbiljnijih treninga što i danas traje i moj napredak se veoma lako može primetiti. Jovana poznajem 9 meseci, za vreme tog perioda mi smo se zaista dosta upoznali. Nismo se samo čuli oko treninga nego i oko svih ostalih stvari, postao mi je veoma dobar drugar, nikada nisam pomislio da ću sa trenerom moći imati takav kontakt. Zaista mi je drago i sigurno sam da u to neću nikada zažaliti što imamo ovako lepo iskustvo sa njim koje će nadam se još dugo dugo vremena trajati. Imao sam i uspona i padova ali nikada nisam gubio motivaciju jer je on uvek bio tu kako ne bih klonuo duhom prema sportu. Svima bih preporučio ovaj deo sporta za razliku od nekoga gde je sve monotono, Jovan i ja smo toliko puna se smejali na trčanju, plivali zajedno i uvek se divim kada trčim sa njim jer se osećam jače, motivisaono. Vreme proleti a treninzi se gomila i napredak se vidi. Napisao sam sve ovako zbrkano jer ne znam odakle da počnem koliko ima lepih stvari koje su mi se dogodilo od kada sam krenuo da treniram, upoznao sam drugare koji imaju ista interesovanja kao i ja, zajednički napredajumo i idemo ka zacrtanim ciljevima. Na kraju svega, rekao bih da svi trebaju da makar probaju plivanje, trčanje ili biciklizam sa ovim čovekom jer daje drugačije iskustvo. Ništa nikoga neće koštati a svašta možete novo naučiti i disati drugim plućima 🙂

Djordje Nikolic

Mechatronics engineer

Na moje veliko zadovoljstvo Jovana poznajem ceo svoj život i mogu reći samo pozitivne stvari o njemu, jedna pozitivna, vesela i istrajna osoba koja nikada nije odustajala od svojih ciljeva niti se libio da pomogne drugima da zacrtaju svoje ciljeve i ostvare ih. Ja sam bio jedna jako lenja osoba, Jovanu sam se javio zbog viška kilograma i pitao ga za savete, on je naravno sve to u startu shvatio mnogo ozbiljnije od mene i gurao me kroz sve to, podržavao, bodrio, kada sam padao i odustajao on nije, njegove zamerke i saveti za moj rad mi nisu teško padali jer zna kako da podrži i gura te ka cilju. Nakon nekog težeg perioda trčanje uz njega i njegove savete je postalo ono što je on i govorio, zadovoljstvo. Pre svega rezultati su bili tu a trčanje je postalo sastavni deo mog života. Nakon nekog perioda morao sam da pauziram sa tim ali ponovo se vraćam na istu priču jer mi se vraćaju njegove reči i shvatio sam da se uz trčanje i njegove savete i pozitivnu energiju osećam zdraviji, raspoloženiji i snažniji u ostvarenju nekih drugih životnih ciljeva. Naravno na Jovana možete računati kao na člana porodice jer je tu da vas sasluša i posavetuje i za mnoge druge stvari koje susrećemo u životu. Na kraju savetujem svima da upoznaju ovog čoveka i probaju sa njim ono u čemu je najbolji!

Srdjan Markovic

Economist

Više sam zadovoljnija sobom otkako radim sa Jovanom. On je profesionalan u svom radu i za kratko vreme sam doživela da osetim promene. Mnogo mi koristi  saradnja sa njim, uvek odmah odgovori na svako pitanje i ponudi najbolje moguće rešenje. Tu je i da pokaže kako treba i ispravi ako treba.

Nadja Balac

Artist

Trenera Jovana poznajem već dugi niz godina, i veoma sam upoznat sa njegovim kvalitetima, kao čoveka, sportiste i trenera. Svoju strast i posvećenost koju gaji prema sportu preneo je na svoj rad sa mnom. Ozbiljno je pristupao svakom planiranju narednih treninga, i imao je strpljenja za svako moje pitanje. Iako sam počeo da se bavim trčanjem isključivo iz rekreacionih razloga i poboljšanja opšte forme, nisam se osetio manje važnim od njegovih ostalih kandidata sa ozbiljnijim ciljevima. Napredak je bio primetan već nakon par nedelja, i bolje opšte stanje organizma. Sa zadovoljstvom nastavljam da treniram sa Jovanom.

Nikola Koljaja

Transportation Engineer

Sredinom 2019. godine hteo sam da krenem aktivno na plivanje, i u potrazi za trenerom naišao sam na Jovana. Zakazao prvi trening, i tako smo krenuli da radimo na mojoj tehnici. Bio sam jako zadovoljan kako smo od moje loše tehnike došli do vidljivog poboljšanja kroz 1-2 meseca, uz 2-3 treninga sedmično.
U međuvremenu sam hteo da pojačam trčanje, i pokušam da uđem u konstantan ritam treninga, bez preskakanja. Tako sam produžio saradnju sa Jovanom i na to polje, gde mi je odmah bilo lakše kada imam jasno izdefinisan plan za svaki trening. Tako sam uz Jovanove planove treninga, za sada istrčao dva polumaratona u 2 meseca, i nastavljamo dalje sa progresom.
What makes it easier to work with Jovan is that he is very well acquainted with every part of the process, because he went through it himself.
Takođe, proces treniranja sa Jovanom je jako jednostavan – prvo dogovaranje oko ciljeva, i nakon toga potpuni fokus na treniranje. U početku smo radili plivanje zajedno, posle toga ceo proces za plan treninga za trčanje se odvijao remote.
Marko Ilic

Web designer

Zbog problema sa pritiskom, viškom kilograma, insulinskom rezistencijom, dakle metaboličkim sindromom i lošom kondicijom pomislio sam da bi plivanje bilo odličan izbor za mene i moje zdravstvene poteškoće. Surfovao sam internetom i naišao na Jovana kontaktirao ga i tako je sve počelo.
I must say that I am a very picky and demanding person in choosing who will deal with my health, primarily with training and who would have the capacity to understand my lack of form, labile motivation, sedentary lifestyle, lumbar spine problems. Jovan proved to be a person with a lot of patience and tact, so I never felt less valuable in the pool. In fact, after training I felt very athletic, trained and confident.
Kada smo krenuli na prvi čas, Jovan me je pitao da li znam da plivam? Pa znam, ako je to održavanje na vodi, znam, ali tehniku nisam nikada učio. Tako je krenula avantura savladavanja tehnike zaveslaja, disanja, kretanja kroz vodu, sticanje osećaja za vodu i popravljanje kondicije.
Rado sam išao na bazen i po par puta nedeljno i napredak je bivao sve vidljiviji. Zahvaljujući Jovanu ja sada plivam solidan kraul, unapredio sam prsni stil (iako mi jedna noga zaostaje), na leđnom još moramo raditi, a delfin će sačekati.
Uglavnom uživao sam u vodi, relaksirao se, naučio da plivam (savladao tehniku)-što je shvatio sam deo opšte kulture, popravio kondiciju i izgubio koji kilogram.
Radujem se nastavku saradnje u što skorije vreme. Jovane, hvala!

Zeljko Bibic

Doktor medicine

en_GB